HD9.us

DASH për pastrimin e Gërdecit nga municionet Vizion Plus News Lajme


Time: 01:18

Përfundon procesi i pastrimit te sipërfaqes se Gërdecit nga municionet. Por edhe pse projekti tashme është mbyllur, Departamenti Amerikan i Shtetit paralajmëron se disa zona ne Gërdec mbeten ende te kontaminuara, pasi disa municione pas shpërthimit kane mbetur te varrosura thelle ne nëntokë. Me kërkesë të autoriteteve shqiptare, Shtetet e Bashkuara ofruan ndihmë jo vetëm financiare, por edhe me eksperte ne terren qe ndihmuan ne procesin e pastrimit te predhave te pa shpërthyera te artilerisë, predhave te mortajave dhe municioneve te tjera. Me zbatimin e këtij programi, u hoqën tre mijë e 85 ton municione të pashpërthyera dhe 146 mijë e 500 copë municione të rrezikshme. Shpërthimi i fabrikës qe merrej me demontimin e tyre çoi në vdekjen e 26 personave dhe plagosjen e mbi 300 të tjerëve, si dhe detyroi zhvendosjen e më shumë se 700 familjeve nga shtëpitë e tyre. Departamenti Amerikan i Shtetit mbështeti Shqipërinë me një program me vlere 14.5 mln dollarë per pastrimin e hapësirës përreth zonës ku ndodhi shpërthimi i 15 marsit 2008. Sipas Departamentit Amerikan të Shtetit, tragjedia vë në dukje sfidat që paraqesin municione të vjetra të paqëndrueshme të kohës së Luftës së Ftohtë, si dhe nevojën që qeveritë të mbajnë dhe të largojnë si duhet inventarët e armëve të tepërta.

Surface cleaning process finishes Gerdec ammunition. But even though the project is already closed, U.S. State Department warns that some areas in Gerdec remain contaminated after several rounds of ammunition after the explosion remained buried deep in the underground. At the request of the Albanian authorities, the United States provided not only financial assistance, but also experts in the field that helped in the cleaning process without exploding artillery shells, mortar shells and other munitions. With the implementation of this program, 85 were removed three thousand tons of unexploded ordnance and 146 thousand 500 pieces of ammunition dangerous. Factory blast that dealt with their dismantling led to the deaths of 26 people and injuring over 300 others, as well as the forced displacement of more than 700 families from their homes. U.S. State Department supported Albania in a program worth 14.5 million dollars for space clearance around the area where the explosion occurred March 15, 2008. According to the U.S. State Department, the tragedy highlights the challenges that old munitions volatile Cold War era, and the need for governments to maintain and properly remove excess weapons inventories.

DMCA: This video direct showing from Dailymotion using API. we do not store any data on our server. All data direct showing from Dailymotion. If you delete this video from Dailymotion video not showing here. We do not accept any dmca report. If you want to report this video Click here to report This videos on Dailymotion.
Download video
Download Mp4 1080p
Download as Mp3
Related videos
Tre ekzekutime ne 24 ore - Vizion Plus - News - Lajme
Tre ekzekutime ne 24 ore - Vizion Plus - News - Lajme
Time: 01:57
Play Doh Plus My Little Pony POP Design and Build Rainbow Dash MLP Play Dough Hair Tails
Play Doh Plus My Little Pony POP Design and Build Rainbow Dash MLP Play Dough Hair Tails
Time: 11:30
Goli i Mentor Zhdrellës nga penalltia për 1 me 0.
Goli i Mentor Zhdrellës nga penalltia për 1 me 0.
Time: 00:32
Kenge dhe Vjersha Seria 2
Kenge dhe Vjersha Seria 2 "Kolopucat" nga Kolopucat epe epe kenge per femije
Time: 01:23
Progres për dekriminalizimin - Top Channel Albania - News - Lajme
Progres për dekriminalizimin - Top Channel Albania - News - Lajme
Time: 02:22
Amnisti mbretërore për Alan Turing - Top Channel Albania - News - Lajme
Amnisti mbretërore për Alan Turing - Top Channel Albania - News - Lajme
Time: 01:58
Gjermani, ndryshon ligji për azilin Top Channel Albania News Lajme
Gjermani, ndryshon ligji për azilin Top Channel Albania News Lajme
Time: 01:43
Aamir Liaquat Over Acting Ki Wajah Say Zameen Per Gir Gaay Inaam Ghar Plus
Aamir Liaquat Over Acting Ki Wajah Say Zameen Per Gir Gaay Inaam Ghar Plus
Time: 00:29
Create Your Own Site
Wapkiz.Com
Home | Youtube | Dailymotion | Music | DMCA | Contact us

0.6431348323822

bot....!